Szeretnénk egy nagyon finom ételt javasolni, amelyet lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.
hozzávalók:
- négy padlizsán
- egy fej hagyma
- 60 dkg darált hús
- 250 gramm rizs
- 450 gramm tejföl
- 15 dkg sajt
- két kiskanál bors
- egy evőkanál pirospaprika
- egy kiskanál só
- egy gerezd fokhagyma
- egy kiskanál majoránna
- egy evőkanál olaj
- két paradicsom
Elsőként elkészítjük a ragut.
A hagymát megpucoljuk majd felaprítjuk és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, megfűszerezzük, ráreszeljük a fokhagymát hozzáadjuk, a kockára vágott paradicsomot és főzzük.
Amíg a hús fő a padlizsánnak a szélétől fél centire elhagyva kivájjuk a belsejét majd a kivájt részt felaprítjuk, és a raguhoz keverjük.
Közben a rizst másik lábosban puhára főzzük egy kiskanálnyi sóval.
Miután a rizs megpuhult, összekeverjük őket és betöltjük a padlizsánba.
A padlizsán tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és berakjuk a sütőbe 180 fokon 40 percre.
Nyolc darab töltött padlizsán készíthetünk el, szénhidrát tartalma darabonként kb. 37.