2012.01.16.
11:30

Írta: nagylátószög

Töltött padlizsán

 Szeretnénk egy nagyon finom ételt javasolni, amelyet lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.

 

 


 

hozzávalók:

 

- négy padlizsán

- egy fej hagyma

- 60 dkg darált hús

- 250 gramm rizs

- 450 gramm tejföl

- 15 dkg sajt

- két kiskanál bors

- egy evőkanál pirospaprika

- egy kiskanál só

- egy gerezd fokhagyma

- egy kiskanál majoránna

- egy evőkanál olaj

- két paradicsom

 

 

Elsőként elkészítjük a ragut.

A hagymát megpucoljuk majd felaprítjuk és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, megfűszerezzük, ráreszeljük a fokhagymát hozzáadjuk, a kockára vágott paradicsomot és főzzük.

Amíg a hús fő a padlizsánnak a szélétől fél centire elhagyva kivájjuk a belsejét majd a kivájt részt felaprítjuk, és a raguhoz keverjük.    

Közben a rizst másik lábosban puhára főzzük egy kiskanálnyi sóval.

Miután a rizs megpuhult, összekeverjük őket és betöltjük a padlizsánba.

A  padlizsán tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és berakjuk a sütőbe 180 fokon 40 percre.  

 

Nyolc darab töltött padlizsán készíthetünk el, szénhidrát tartalma darabonként kb. 37.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség receptek lisztérzékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr983546281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása