2012.01.13.
13:30

Írta: Akker

Az Egyesült Királyságban élők negyede elhízott

 Az Egyesült Királyságban élők negyede elhízottnak minősül egy új felmérés szerint, ugyanakkor az érintettek legtöbbje nem ismeri be, hogy súlyuk kihatással lenne az egészségükre.

A felmérés - amelyben 2000 ember vett részt – kimutatta, hogy a túlsúlyos emberek mindössze 6%-a gondolja úgy, hogy elhízottként kellene jellemezni őket, és a résztvevők háromnegyede –akik a testtömeg indexük alapján az elhízott kategóriába kerültek – gondolta azt, hogy jobb kategóriába tartoznak.
 
Angliában a felnőttek több, mint 60%-a, a 10-11 éveseknek pedig a harmada túlsúlyos. Várhatóan 2030-ra a túlsúlyosok száma el fogja érni a 11 milliót az országban. A National Health Service (NHS) álláspontja szerint aggodalomra ad okot az elhízással együtt járó betegségek, mint a cukorbetegség és a szívproblémák kockázata.
 
Jacquine Lavin szerint „az aggasztó adatok kimutatják, hogy az összetett pszichológiai problémák összefüggésben vannak a túlsúllyal. Rengeteg ember úgy hiszi, – köztük egészségügyi szakértők is – a súly kontrollálása csak az evésen és az edzésen múlik. Viszont ez soha nem működhet, amíg ennyi ember tagadja, hogy a súlyuk befolyásolja az életüket, vagy amíg küzdenek a túlsúly okozta érzelmi terhekkel, ami befolyásolhatja a magabiztosságukat, így nem tudnak változtatni az életmódjukon.”
 
 
forrás: diabetes.co.uk
 

Szólj hozzá!

Címkék: elhízás

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr553541247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása