2012.02.10.
13:00

Írta: nagylátószög

Három ok a narancsfogyasztásra

 Amellett, hogy tápanyagokban gazdag, a narancs többek között tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, szűrt leve pedig megnyugtatja a kipirosodott bőrt.

Vitaminban és ásványi anyagokban gazdag
 
A narancs nagy mennyiségben tartalmaz A, C, kisebb mennyiségben pedig K és B vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat, ezért fogyasztása - főleg a téli időszakban - kifejezetten ajánlott.
 
Bőrpanaszokra is kiváló
 
Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás, köszvény, láz, magas vérnyomás, meghűlés, hurutos megbetegedések, reuma és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére - áll a Napsugár életház sajtóközleményében. Szűrt leve kiváló kozmetikum: megnyugtatja a kipirosodott bőrt és gátolja a hámlást.
 
Emellett tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, valamint a szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van. Mivel kalóriatartalma rendkívül alacsony, így azok is bártan fogyaszthatják, akik súlyfölösleggel küzdenek.
 
Kedvetlenség ellen narancsolajos fürdő
 
A komor téli időjárás miatt sokszor vagyunk kedvetlenek és levertek, ilyenkor mindenképp ajánlott egy kellemes, illóolajos fürdő. A narancs nyugtatja az idegrendszert, ezáltal ellazít és javítja a közérzetünket. Ha pedig megtűzdeljük szegfűszeggel az egész lakást illatosíthatjuk vele.
 
A vásárlásnál a súlyos, kemény, vékony héjú gyümölcsöket érdemes választani. A narancs a hűtőben akár több hétig is eláll, de ha szobahőmérsékleten tároljuk, akkor minél hamarabb ajánlott elfogyasztani, ugyanis néhány napon belül száradásnak indul.
 
 
forrás: macosz.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: szív vitamin narancs magas vérnyomás

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr974038416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása