Karácsonyi javaslat, egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető almatorta, amit lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.
Almatorta (8 szeletes)
Hozzávalók:
10 dkg cukor (cukorbetegeknek 10 dkg nyírfacukor)
10 dkg margarin
4 dkg gluténmentes liszt
8 dkg rizsliszt
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor (cukorbetegeknek vanília aromával)
1 egész tojás
2 evőkanál méz (cukorbetegeknek 10 gramm méz)
10 dkg darált dió, néhány szem dió
1 citrom leve és héja
2 alma hámozva, reszelve, 1 alma vékony cikkekre vágva
Szénhidrát tartalom szeletenként kb. 18 gramm
Elkészítés:
A kétféle lisztet összeszitáljuk a fahéjjal és a sütőporral. Belekeverjük egy citrom levét és reszelt héját, a darált diót és a mézet. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és egy felvert tojással habosra keverjük. A tojásos krémet összedolgozzuk a lisztes alappal. Egy kerek tortaformát kivajazunk, liszttel megszórunk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben sütjük. Elkészülte után, rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve, cikkekre vágott almával, diódarabokkal tálaljuk, fahéjjal díszítjük.
Javaslat:
Alma helyett süthetjük körtével is.