2011.12.15.
13:45

Írta: Akker

Almatorta

 Karácsonyi javaslat, egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető almatorta, amit lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.

 

 

Almatorta (8 szeletes)

 

 

Hozzávalók:

 

10 dkg cukor (cukorbetegeknek 10 dkg nyírfacukor)

10 dkg margarin

4 dkg gluténmentes liszt

8 dkg rizsliszt

2 kávéskanál őrölt fahéj

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor (cukorbetegeknek vanília aromával)

1 egész tojás

2 evőkanál méz (cukorbetegeknek 10 gramm méz)

10 dkg darált dió, néhány szem dió

1 citrom leve és héja

2 alma hámozva, reszelve, 1 alma vékony cikkekre vágva

 

Szénhidrát tartalom szeletenként kb. 18 gramm

 

 

Elkészítés:

 

A kétféle lisztet összeszitáljuk a fahéjjal és a sütőporral. Belekeverjük egy citrom levét és reszelt héját, a darált diót és a mézet. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és egy felvert tojással habosra keverjük. A tojásos krémet összedolgozzuk a lisztes alappal. Egy kerek tortaformát kivajazunk, liszttel megszórunk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben sütjük. Elkészülte után, rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve, cikkekre vágott almával, diódarabokkal tálaljuk, fahéjjal díszítjük.

 

 

Javaslat:

 

Alma helyett süthetjük körtével is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr333465912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása