Birsalmás körtés krémleves (6 adag)
-
négy birsalma
- négy körte
- 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- négy fahéj
- két dl főzőtejszín/gluténmentes/
- négy szegfűszeg
- két citrom
A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, citromos vízbe rakjuk, majd felaprítjuk. Egy lábosban feltesszük főzni, annyi vízet amennyi ellepi a gyümölcsöket. Adunk hozzá fahéjat szegfűszeget és cukrot. Amikor puhák a gyümölcsök akkor kivesszük belőle fahéjat és a szegfűszeget. Ezután összeturmixoljuk a gyümölcsöket lével, amelyben főttek, majd felöntjük az egészet főzőtejszínnel. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel hígítjuk majd a szánk íze szerint cukorral vagy édesítőszerrel, őrölt fahéjjal és citrommal ízesítjük.
Szénhidrát tartalom kb. 7 gramm adagonként.