2011.12.15.
14:23

Írta: Akker

Birsalmás körtés krémleves

 Birsalmás körtés krémleves (6 adag)

 

-

négy birsalma

- négy körte

- 15 dkg cukor (ízlés szerint)

- négy fahéj

- két dl főzőtejszín/gluténmentes/

- négy szegfűszeg

- két citrom

 

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, citromos vízbe rakjuk, majd felaprítjuk. Egy lábosban feltesszük főzni, annyi vízet amennyi ellepi a gyümölcsöket. Adunk hozzá fahéjat szegfűszeget és  cukrot. Amikor puhák a gyümölcsök akkor kivesszük belőle fahéjat és a szegfűszeget. Ezután összeturmixoljuk a gyümölcsöket lével, amelyben főttek, majd felöntjük az egészet főzőtejszínnel. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel hígítjuk majd a szánk íze szerint cukorral vagy édesítőszerrel, őrölt fahéjjal és citrommal ízesítjük.

 

Szénhidrát tartalom kb. 7 gramm adagonként.

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr773466011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása