2013.08.14.
23:44

Írta: Gal Csaba Boogie

Kókuszos gyümölcsrizs másképpen

Most egy igazi copy/paste-bejegyzés következik Szilvi ex-kollégám jóvoltából. Eszemben sincs beleokoskodni. Tehát következzen a glutén- és tejmentes kókuszos gyümölcsrizs.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs (fekete v fehér, ez mindegy, de ha fehér, akkor lehetőleg a kerek, ragadósabb fajta, ha fekete, akkor a végén jó hozzá adni egy kis zselésítő anyagot is)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál 100%-os hidegen sajtolt kókuszzsír (nem kötelező, de ettől finomabb)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor v méz
  • 50 dkg málna vagy eper

A rizst és a kókuszreszeléket összekeverjük és pici sóval kb. 1,5 l vízben összefőzzük. Ha a rizs megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a vaníliáscukrot, a cukrot és a kókuszzsírt, összekeverjük, majd hűlni hagyjuk. Ha a feketerizs túl folyós, ilyenkor lehet a levében elkeverni egy csomag tortazselét.

Ha a kókuszos rizs már kihűlt, tálakra vagy üvegpohárba lehet szedni a gyümölccsel rétegezve. Ha kibírjuk másnapig, akkor akár tornyos költeményeket is lehet készíteni belőle. A tetejére még lehet valami finomságot kitalálni. A fehér rizses megoldásra például zseniális a citromhab, de a fekete rizses sem lehet rossz vele. Vagy talán málnahab legyen az?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr315461296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása