2012.01.04.
11:00

Írta: Akker

Olimpia

Egy 44 éves cukorbeteg férfit választottak arra, hogy vigye az olimpiai lángot Brigthon utcáin keresztül. A londoni olimpia előtti lángvivő váltófutás 70 napig tart.

Steve McMenamin 1-es típusú diabétesszel küzd 2005 óta. Azért esett rá a választás, mert kitűnően viseli betegségét és remek példa lehet a többi cukorbetegnek.

Mióta diagnosztizálták nála a cukorbetegséget már átúszta a La Manche csatornát, részt vett az Iron Man triatlonon, jelenleg pedig a Mid Sussex-i versenyeken vesz részt.
 
Fáklyavivőnek egy barátja felesége jelölte. „Ez hihetetlen. Annyira izgatott vagyok, hogy még mindig nem tudom teljesen elhini!” -mondta.
„Régen ittam, dohányoztam és egészségtelenül táplálkoztam. Amióta cukorbeteg vagyok eljesen megváltozott az életem, sokkal egészségesebben élek. Elkezdtem edzeni, részt venni triatlonokon. Pár évvel ezelőtt pedig tagja voltam egy csapatnak, akikkel átúsztam a La Manche csatornát. Nem is tudtam úszni mielőtt diagnosztizáltak!”
 
 
forrás: diabetes.co.uk
 

Szólj hozzá!

Címkék: történet cukorbetegség

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr903517945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása