Hozzávalók:
Tészta
30 dkg porcukor
2 dl tej
4 db tojás
10 dkg darált dió
10 dkg rizsliszt
10 dkg gluténmentes liszt
1 csomag sütőpor
1 rumaroma
Krém
fél liter tej
1 csomag gluténmentes ,vaníliás puding por
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
5-10 dkg darált mák
Máz
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját összekeverjük a porcukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a darált diót, a kétféle lisztet, a sütőport és ízlés szerint rumaromát. Alaposan összedolgozzuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy keveset belekeverünk a tésztába, majd utána öntjük a maradék habot, és óvatosan átforgatjuk a masszával.
Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 175° fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Megfőzzük a pudingot a mákkal és fahéjjal. Kettévágjuk a tortát, és a kihűtött krémmel megtöltjük.
Gőz felett megolvasztjuk a feldarabolt étcsokoládét, hozzáadjuk a vajat. Amikor elkészült, ráöntjük a tortára, és hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalán. Tejszínhabbal, dióval, egész fahéjjal díszítjük.