2012.01.19.
11:30

Írta: nagylátószög

Mázas, diós torta, lisztérzékenyeknek

 Hozzávalók:

Tészta

30 dkg porcukor

2 dl tej

4 db tojás

10 dkg darált dió

10 dkg rizsliszt

10 dkg gluténmentes liszt

1 csomag sütőpor

1 rumaroma

Krém

fél liter tej

1 csomag gluténmentes ,vaníliás puding por

20 dkg cukor

1 vaníliás cukor

1 teáskanál fahéj

5-10 dkg darált mák

Máz

10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

 

Elkészítés:

 

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját összekeverjük a porcukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a darált diót, a kétféle lisztet, a sütőport és ízlés szerint rumaromát. Alaposan összedolgozzuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy keveset belekeverünk a tésztába, majd utána öntjük a maradék habot, és óvatosan átforgatjuk a masszával.

Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 175° fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Megfőzzük a pudingot a mákkal és fahéjjal. Kettévágjuk a tortát, és a kihűtött krémmel megtöltjük.

Gőz felett megolvasztjuk a feldarabolt étcsokoládét, hozzáadjuk a vajat. Amikor elkészült, ráöntjük a tortára, és hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalán. Tejszínhabbal, dióval, egész fahéjjal díszítjük.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek lisztérzékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr583546307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása