2012.01.21.
11:00

Írta: nagylátószög

Csokis kalács, lisztérzékenyeknek

 

Hozzávalók:

 

25 dkg margarin

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

5 tojás

15 dkg rizsliszt

5 dkg gluténmentes liszt

4 dkg gluténmentes étkezési keményítő

1 tábla csokoládé

3 dl tej

fél csomag sütőpor

1 citrom héja

 

Elkészítés:

 A margarint a cukorral és vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Amikor jól összedolgoztuk, a tésztánkat kettéosztjuk. A csokoládét darabokra törjük, majd gőz felett megolvasztjuk. A kivajazott sütőformába helyezzük a tészta felét. A másik adaghoz hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, majd ezt a masszát is belekanalazzuk a formába. Villával, gyors mozdulatokkal kissé összekeverjük, majd a 160° fokosra melegített sütőbe helyezzük. Kb. 50 perc elteltével a hőfokot emeljük 175°-180°-ra és 15 perc alatt készre sütjük.

 Készíthetjük aszalt gyümölcsökkel, illetve különféle magokkal is. Csoki mázzal bevonva, színes cukorkával díszítve ünnepélyessé tehetjük. Vékonyra szelve, megkenve gyümölcsízzel, vagy mogyorókrémmel, édes szendvicsként is kínálhatjuk. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek lisztérzékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr1003546361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása