Ha igen, és éppen a gyomrunk felé, akkor a legjobb helyre. Nemrég két kutatás is igazolta a mandula jótékony hatását a 2-es típusú cukorbetegségre. Az egyik kutatás szerint azoknál a 2-es típusú cukorbetegeknél, akik közvetlenül egy magas keményítő-tartalmú étkezés előtt fogyasztottak 29 g mandulát, átlagosan 30 százalékkal csökkent az étkezés után mért vércukor-szint.
2012.02.24.
13:00
Írta: nagylátószög
Indul a mandula?
A mandula hatására csökkenő HBA1c érték
A nem cukorbetegeknél is 7 százalékos csökkenést hozott az étkezés előtti mandula-nassolás. A rendszeres mandulafogyasztással a vizsgálat 12 hetes időtartama alatt 4 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegek HBA1c értéke, sőt a BMI-jük is ugyanennyivel lett kevesebb. Egy másik tanulmány szerint a mandula nemcsak a vércukorszint, hanem a koleszterinszint szabályozásában is segíthet.
Bontsuk ki tehát a mandulás zacskót és nassoljunk szabadon az étkezés előtt – vagy mégse? Arról nem szólnak a híradások, hogy az inzulinnal kezelt cukorbetegek hogyan fogyasszák a mandulát. Náluk az inzulin típusa is befolyásolja az étkezési időket: a hagyományos inzulinokkal kezelt betegeknek az inzulin beadását követően várniuk kell az evéssel - ezzel szemben a modern inzulint kapó betegek azonnal ehetnek. Nem árt tehát az óvatosság.
forrás: macosz.hu
Szólj hozzá!
Címkék: cukorbetegség koleszterin mandula
A bejegyzés trackback címe:
https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr414136830
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.