2012.02.24.
13:00

Írta: nagylátószög

Indul a mandula?

 Ha igen, és éppen a gyomrunk felé, akkor a legjobb helyre. Nemrég két kutatás is igazolta a mandula jótékony hatását a 2-es típusú cukorbetegségre. Az egyik kutatás szerint azoknál a 2-es típusú cukorbetegeknél, akik közvetlenül egy magas keményítő-tartalmú étkezés előtt fogyasztottak 29 g mandulát, átlagosan 30 százalékkal csökkent az étkezés után mért vércukor-szint.

 
A mandula hatására csökkenő HBA1c érték
 
A nem cukorbetegeknél is 7 százalékos csökkenést hozott az étkezés előtti mandula-nassolás. A rendszeres mandulafogyasztással a vizsgálat 12 hetes időtartama alatt 4 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegek HBA1c értéke, sőt a BMI-jük is ugyanennyivel lett kevesebb. Egy másik tanulmány szerint a mandula nemcsak a vércukorszint, hanem a koleszterinszint szabályozásában is segíthet. 
 
Bontsuk ki tehát a mandulás zacskót és nassoljunk szabadon az étkezés előtt – vagy mégse? Arról nem szólnak a híradások, hogy az inzulinnal kezelt cukorbetegek hogyan fogyasszák a mandulát. Náluk az inzulin típusa is befolyásolja az étkezési időket: a hagyományos inzulinokkal kezelt betegeknek az inzulin beadását követően várniuk kell az evéssel - ezzel szemben a modern inzulint kapó betegek azonnal ehetnek. Nem árt tehát az óvatosság.
 
 
forrás: macosz.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség koleszterin mandula

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr414136830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása