Karácsonyi mákos-diós
(10 szelet)
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor (cukorbetegeknek nyírfacukor)
- 3 tojás
- 10 dkg rizsliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor (cukorbetegeknek vanília aroma)
- 1 teáskanál fahéj
- 20 dkg cseresznye
- 10 dkg natúr darált mák
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg darált dió
- fél liter tej
Elkészítés:
A margarint, a fele cukrot és a tojást keverőtálba tesszük, habosra keverjük, majd hozzá tesszük a vaníliás cukrot a fahéjat és a lisztet. A végén a tésztához keverjük a sütőport, a mákot, majd egy dl tejjel lazítjuk a masszánkat.
Egy csillag alakú sütőformát kivajazunk, illetve lisztezünk, és a masszát beleöntjük. Óvatosan belepotyogtatjuk a kimagozott cseresznyét, végül 30perc alatt, előmelegített sütőben 175 fokon készre sütjük.
A maradék tejjel megfőzzük a pudingot, és belekeverjük a darált diót. Dermedni hagyjuk egy kicsit, majd kettévágjuk a tésztát és a fele krémmel megkenjük, majd a másik felével bevonjuk a sütemény tetejét.
Az elkészült és kihűlt csillagot csoki forgáccsal és egész dióval díszítjük.
Szénhidráttartalom kb. 25 gramm szeletenként