2011.12.19.
21:06

Írta: nagylátószög

Karácsonyi mákos-diós

 


 

 

 Karácsonyi mákos-diós

(10 szelet)

 

 

Hozzávalók:

 - 12,5 dkg margarin

- 15 dkg cukor (cukorbetegeknek nyírfacukor)

- 3 tojás

- 10 dkg rizsliszt

- fél csomag sütőpor

- 2 csomag vaníliás cukor (cukorbetegeknek vanília aroma)

- 1 teáskanál fahéj

- 20 dkg cseresznye

- 10 dkg natúr darált mák

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- 5 dkg darált dió

- fél liter tej

 

 

Elkészítés:

 

A margarint, a fele cukrot és a tojást keverőtálba tesszük, habosra keverjük, majd hozzá tesszük a vaníliás cukrot a fahéjat és a lisztet. A végén a tésztához keverjük a sütőport, a mákot, majd egy dl tejjel lazítjuk a masszánkat.

Egy csillag alakú sütőformát kivajazunk, illetve lisztezünk, és a masszát beleöntjük. Óvatosan belepotyogtatjuk a kimagozott cseresznyét, végül 30perc alatt, előmelegített sütőben 175 fokon készre sütjük.

A maradék tejjel megfőzzük a pudingot, és belekeverjük a darált diót. Dermedni hagyjuk egy kicsit, majd kettévágjuk a tésztát és a fele krémmel megkenjük, majd a másik felével bevonjuk a sütemény tetejét.

Az elkészült és kihűlt csillagot csoki forgáccsal és egész dióval díszítjük.

 

Szénhidráttartalom kb. 25 gramm szeletenként

Szólj hozzá!

Címkék: receptek sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://specialisetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr693476612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása