A hidegben jól esik egy pohár meleg ital, forralt bor, forró csokoládé, de ezzel akár egy
főétkezésnek megfelelő energiamennyiséget is elfogyaszthatunk. Az alkoholnak nagy az
energiatartalma, a kakaó és a tejszín az édességek zsírtartalmat növelik. A hozzáadott
cukorral együtt energiadús italokká válnak, ráadásul a fokozott inzulintermelés miatt gyors
éhségérzetet váltanak ki. Igyunk a hidegben mézzel ízesített gyümölcs- vagy zöld teát,
kakaót vagy tejeskávét tejszín nélkül. Az alkoholt egy pohár száraz bor formájában a
vacsorai étkezés alkalmával fogyasszuk el!
A koffeintartalmú italok mennyiségét mérsékelni kell, nagyobb adagban fejfájást,
ingerlékenységet okozhatnak, vízhajtó hatásuk miatt pedig kiszáradást idézhetnek elő.
A nassolás iránti vágyat az édesség helyett csillapítsuk magvakkal, sovány tejtermékekkel,
aszalt vagy friss gyümölcsökkel, turmixitallal vagy salátákkal.
forrás: Táplálkozási Akadémia hírlevele - mdosz.hu